-en verdensnyhet!

MP3-filer mot betaling via SMS

ViaNett AS lanserer en nettside for nedlasting av mp3-filer mot betaling via mobiltelefonen.Systemet er basert på standard teknologi fra ViaNett, og innebærer at brukeren av mobiltelefonen kan be om en kode til kr 10,00 som sendes til mobiltelefonen. Koden gir adgang til å laste ned en låt fra nettsiden smsmp3.no. (26.06.2001)


Det unike med systemet er at brukeren kan foreta betaling på en enkel og sikker måte, samtidig som rettigheter og kopibeskyttelse for artisten ivaretas.

Smsmp3.no er et alternativ for artister som ikke distribueres via plateselskaper. Alle rettigheter til musikken innehas av artisten selv, mens smsmp3.no er distributør.

Vi kjenner ikke behovet for en slik nett tjeneste, men vi tror det er der, og vi tror betalingsmåten er genial fordi den er enkel, forklarer ViaNett-sjef Lars Helland. Samtidig har flere nettsteder for musikk fått økonomiske problemer, og det skaper rom for aktører som ikke vil investere millioner i en løsning. Løsningen er et utstillingsvindu for de nettløsninger vi kan levere, forklarer han. ViaNett har basert nettstedet på standardproduktene ViaNett Publishing, Ehandel, Forum og SMS.

Smsmp3.no kan også ta i mot artister, men vi vil i utgangspunktet være svært nøkterne med å beregne inntekter på tjenesten, avslutter Helland.Les hva pressen skriver:

VG
Nettavisen
DigiToday
P4
Musikkavisen 1
Musikkavisen 2
MAXsms


Print artikkel Skriv ut artikkelen