Samfoto overlater all drifting til ViaNett.

Samfoto, med sitt billedarkiv på over 30 000 bilder, overlater drifting til ViaNett. Samtidig samarbeider selskapene om videreutvikling og design av løsningen. ViaNett har erfaring fra outsourcing på nettet gjennom drifting av flere E-handels løsninger basert på ViaNett E-handel, samt drift av ViaNett Publishing og SMS-løsninger for bl.a. maxsms.no. (10.05.2001)


Samfoto ble grunnlagt i 1976, av en gruppe entusiaster med vyer om et eget, fotografstyrt bildebyrå. I år feirer de 25 år! I disse årene har de arbeidet for å bli et samlingssted for de gjeveste bildene og de mest bildeglade fotografene.

I dag favner arkivet til Samfoto omlag 100 norske fotografer. Gjennom samarbeidet med det danske byrået Billedhuset 2.maj, finske Gorilla og svenske Mira tilbys bilder fra vel 250 av Nordens fremste fotografer.

Det siste tiåret har Samfoto i samarbeid med Norske Naturfotografer bygget opp et av de største og beste naturarkivene i Norden. NNs vel 40 medlemmer teller en rekke av våre mest kjente naturfotografer. Mange har utmerket seg internasjonalt, og hentet hjem noen av de gjeveste naturfotopriser i verden.

Overgangen fra analoge til digitale bilder har rystet hele bransjen, og rammet mange bildebyråer sterkt. En rekke mindre byråer har enten gitt opp eller blitt innlemmet i større enheter. Samfoto representerer på mange måter et alternativ. De siste par årene har byrået snudd opp ned på driften, og lagt til rette for digital bildeformidling. I jubileumsåret har Samfoto lansert et av Norges største bildetilbud på Internett: Mer enn 30 000 av byråets 300 000 arkivbilder er nå tilgjengelige på nettet.

ViaNett AS har i en periode hatt ansvar for nettforbindelse og kommunikasjon, ved utplassering av server fra Samfoto. På bakgrunn av dette samarbeidet, utvides nå avtalen til å omfatte utstyr, database og programvare.

”Det er veldig bra for oss at bedrifter og organisasjon etter hvert vurderer oss som en seriøs partner for outsourcing”, sier ViaNett-sjef Helland.

Print artikkel Skriv ut artikkelen