ViaNett – vekst er morsomt når den er kontrollert!

ViaNett var Norges raskest voksende IT-selskap i 2000 ifølge Kapital Data. (02.02.2001)Fra venstre: Morten Andersen, Lars Erik Erøy, Nils Arne Tvedten, Øystein Tvedten, Lars Helland
Norges raskest voksende it-selskap
Med en vekst på 800 % i fjor, og et overskudd på kr 100 000, er vi rimelig fornøyd. Omsetningen havnet på ca kr 1 800 000,00. Den %-vis høye veksten gjør at vi kan kalle oss Norges raskest voksende it-selskap i år 2000 i følge Kapital Data. Vi innser at det kan bli vanskeligere å klare det samme i år, men vi har tenkt å forsøke. Vi håper markedet vil fortsette å etterspørre våre produkter og vår kompetanse, og i så fall vil tiden framover kunne bli enda morsommere.

E-handel
ViaNett e-handel er solgt til enkeltbedrifter, og i tillegg håper vi samarbeidet med Ajour Data skal gi oss flere kunder i markedet for rimelige løsninger. Systemet driftes etter ASP-konseptet, og det kreves ingen lokal installasjon hos brukeren. Vår databaseteknologi gjør det mulig å søke via internett helt ned på produktnivå, og våre kunder får derfor flere besøkende på sine nettsider. Meningen med salg på internett må jo være å få flere kunder? Hvis ikke nettsiden er enkel å finne, hvorfor skal man da investere i avanserte løsninger?

SMS
Vår gratis tjeneste for børskurser på e-post og mobiltelefon, ticktac.com, gjorde SMS til en viktig inntektskilde for oss i fjor. Vi leverer teknologien, og konkurrerer ikke med kundene våre om innhold. Dersom våre kunder får suksess med sine løsninger, har vi klart å levere et produkt med kvalitet.

Besøkstall
I løpet av et halvt år (t.o.m. januar 2001), er følgende nettsider kommet inn på Kapital Data’s oversikt, ”Webtoppen”: maxsms.no, yosms.com, brikken.no, ticktac.com, vianett.no, seas.no, mossfk.no, frisenfeldt.no og ajour.no. Disse nettstedene er utviklet i samarbeid med oss.

Ansatte med ambisjoner
I ViaNett er det ikke bare daglig leder som har høye mål. Vi ønsker rett og slett å være best, og vi ønsker å ha det beste ”laget”. For en mindre bedrift i et tøft marked, betyr det både hard jobbing og samtidig å ha økonomisk kontroll. Ved å ha en fornuftig inntjening, håper vi større og krevende kunder skal ha tillit til oss. Skal man klare å dra i samme retning må miljøet blant de ansatte komme foran sjefens egne behov. Det er m.a.o. ingen tvil om hvem som har æren for vår framgang i fjor, og hvordan vi bygger framtiden i ViaNett. Det er de ansatte som har æren, og de er vår viktigste ressurs!Print artikkel Skriv ut artikkelen