SmsMP3:

Musikk slik brukerne vil ha det!

ViaNett AS satser på markedet for digital distribusjon av musikk gjennom selskapet SmsMP3 AS. Målsettingen er å kapre en betydelig markedsandel ved å tilby musikk på den måten brukerne ønsker det, formatuavhengig og ved å kunne betale på nettet eller via mobilen.

Oppdatert: (29.5.2005)


SmsMP3 kan demonstrere Margaret Berger til mobilen.

Mobiltelefonen er et viktig komponent i fremtidens musikkanlegg. Både Nokia og SonyEricsson har nylig lansert telefoner med mp3-spillere.

Vi har utviklet den grunnleggende programvaren og teknologien som trengs for å laste ned, spille av, lagre eller videresende musikk du er glad i. SmsMP3 har et unikt utgangspunkt og allerede en teknologi som er delvis overlegen i markedet. Vi ønsker dessuten å være både på artistens og brukerens side.

Selskapet er nylig utskilt fra Vianett AS og kapitalisert opp for å satse tungt på musikkdistribusjon i et åpent og brukervennlig system uten kopisperrer. Apple har med Ipod og Itunes vist at det er et enormt marked for nedlasting av musikk, til tross for at de opererer i et lukket system. De har nå solgt over 300 millioner musikkfiler siden starten. Samtidig er dette antallet mikroskopisk i forhold til det totale antall nedlastinger. Dette viser at mulighetene i dette markedet er enorme.

- Til mobiltelefonen, mp3spiller og PC
De første mobiltelefonene med innebygget mp3spiller finnes allerede på markedet.
For brukeren oppleves musikken som samme produkt uavhengig av avspillingsutstyret. SmsMP3 skal gjøre dette valget så enkelt som mulig for brukeren fra ett sted.

Valget kan hovedsaklig skje på 3 måter:
- På internett, og derfra velge sending til avspillingsutstyret, PC eller mobiltelefon.
- Fra mobiltelefon ved å sende en SMS og få en nedlastingslink tilbake.
- Fra mobiltelefonen ved å bruke internett eller wap.

SmsMP3 AS har en aksjekapital på kr 300 000 og ViaNett AS eier 45 % av selskapet. Øvrige aksjer eies av ansatte i ViaNett samt eksterne investorer.

ViaNett ønsker å tilby musikken i mp3-format eller andre formater som ikke er "låst" til spesielt avspillingsutstyr eller programvare. Mp3 kan benyttes på avspillingsutstyr uavhengig av produsent. Mp3 formatet kan også "merkes" slik at f.eks. ulovlig kopiering kan spores. Samtidig gir mp3 den muligheten som brukeren ønsker: Nemlig å kunne kopiere en kjøpt sang til mp3-spilleren og til CD uten problemer. "Gi brukeren det han / hun vil ha, og fjern et argument for ikke å betale for musikken."

SmsMP3 har i samarbeid med ViaNett utviklet en demoløsning for SmsMP3 der man kan teste nedlasting av musikk og video fra Margaret Berger via internett og mobilen. Innholdet presenteres med godkjennelse av SonyBMG, men er ikke gjort tilgjengelig for brukerne.

Teknologien skal kunne kombineres med ViaNetts øvrige produkter slik at kunder av ViaNett om ønskelig kan distribuere musikk som er lisensiert til SmsMP3. På den måten kan selskapet tilby bredere distribusjon av musikken. For eksempel skal en nettsiden basert på ViaNett Publishing kunne tilby hele SmsMP3s innhold.

SmsMP3 ønsker nå kontakt med plateselskaper som trenger hjelp til å selge sin musikk på internett og til mobiltelefonen. ViaNett har i samarbeid med Paynova en betalingsløsning for kreditkort som fungerer på verdensbasis. Dessuten kan betaling via sms tilbys i 11 land i Europa samt at det foreligger planer for Nord-Amerika og Asia.

Planen er å kunne tilby salg av musikk via internett og sms i løpet av høsten 2005.

For ytterligere informasjon, kontakt Lars E. Helland i ViaNett / SmsMP3. Print artikkel Skriv ut artikkelen