Økonomi:

ViaNett nærmer seg sorte tall!

ViaNett AS økte omsetningen fra kr 4,3 mill i 2003 til kr 7 mill i 2004 eller en økning på 62 %. årets resultat ble negativt med kr 1,7 mill, noe som blant annet skyldtes en kraftig nedskrivning på aksjer i selskapet Viva Technologies samt satsing på eget sms kortnummer i Sverige. "Vi er rimelig fornøyd med veksten i fjor, men naturlig nok ikke med resultatet," sier Lars E. Helland i ViaNett.

1. kvartal 2005 viser langt bedre takter med en vekst på 104 % i omsetning i forhold til i fjor. 2. kvartal synes å bli enda bedre, og ViaNett håper på sorte tall på bunnlinjen etter 1. halvår.

Oppdatert: (22.5.2005)

Omsetningen i 1. kvartal var på ca kr 2,8 mill sammenlignet med kr 1,4 mill i fjor. Resultat før skatt utgjorde minus kr 0,3 mill.

Den videre veksten skyldes for det første at sms-satsingen i Sverige er i ferd med å gi resultater. Foruten selve salget i Sverige, har flere valgt ViaNett som partner på distribusjon og teknologi fordi selskapet nå kan tilby distribusjon i flere land. ViaNett har nå sms distribusjon i Norge, Sverige, Danmark, Finland, UK, Irland, Sveits, Frankrike, Spania, Nederland og Belgia samt distribusjon av gratis-meldinger over hele verden. (gratis for mottaker)

Selskapet melder også om vekst innenfor internett-produktene e-handel og publisering, der veksten ligger på ca 130 % i første kvartal for salg av nye lisenser.

ViaNett har 8 ansatte, utvikler systemer for SMS, publisering og e-handel, og har i 2005 et budsjett på ca kr 14 mill.Print artikkel Skriv ut artikkelen