Spydeberg ungdomsskole tenker nytt

Erstatter meldingsbok med SMS

Det blir ikke lett å forfalske underskriften til foreldrene i meldingsboken på Spydeberg ungdomsskole. Den blir nemlig erstattet med en sms for de foreldrene som ønsker det.

Oppdatert: (25.11.2007)


InCent leverer innovative løsninger med ViaNett SMS som plattform.

Om en av ungene er syke, kan foreldrene sende en melding til 1963 som er eid av ViaNett. Meldingen registreres i skolens system, og kontaktlæreren til eleven får beskjed om hvorfor eleven er borte fra skolen.

Leverandøren av tjenesten er InCent som benytter ViaNetts sms-teknologi til å formidle meldingene, og de spesialiserer seg på løsninger for massekommunikasjon til mobiltelefonen. Selskapet holder til i lokaler hos Senter for Entreprenørskap ved Universitetet i Oslo og har sitt utspring fra Gründerskolen.

Innovasjon Norge og Næringsetaten i Oslo har totalt tre ganger støttet InCent. De ble også håndplukket til Seed Forum Norway sin investormesse i Moskva høsten 2004 som et av åtte prosjekter med stort internasjonalt potensial.

Spydeberg ungdomsskoles håp er å forbedre kommunikasjonen med foreldrene, noe som er helt i tråd med ViaNetts visjon: -Å skape mindre avstand mellom mennesker!

Her kan dere lese litt av pressedekningen som har vært om saken:

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=154505
http://www.smaalenene.no/nyheter/article2932802.ece
http://www.moss-dagblad.no/lokalnytt/article2937609.ece
http://www.seher.no/cm/SeHer/Kjendisnytt/1.620118.1187592903
http://www.abcnyheter.no/node/50771

 Print artikkel Skriv ut artikkelen